Hantera sjukdomsrelaterad trötthet

Fatiguegrupp - En kurs där du lär dig strategier för att hantera sjukdomsrelaterad trötthet (fatigue).

En kurs för dig som är vuxen och lider av trötthet till följd av din reumatiska sjukdom. Kursens mål är att du som deltagare ska få kunskap om sjukdomsrelaterad trötthet för att öka dina möjligheter att hantera dina dagliga aktiviteter.

Kursen innehåller information om fatigue och hur kroppen påverkas av det, både fysiskt och psykiskt. Samt strategier för att spara energi, socialt samspel och en balanserad livsstil.

I kursen ingår föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Mellan kursträffarna gör du hemuppgifter som hjälper dig att anpassa lärandet till din livssituation. 

Kursen hålls på Centrum för reumatologi och omfattar fem tillfällen om två timmar. Som deltagare bör du planera att delta i alla träffarna. 

Även för dig som inte är patient hos oss

Kursen är tillgänglig även för dig som inte är patient hos Centrum för reumatologi, men som har en reumatisk sjukdom. Om den vårdgivare som du får din behandling hos inte erbjuder den här typen av kurs, så kan du be dem skicka en remiss till oss. 

I remissen behöver tydligt framgå att den gäller deltagande i fatiguekurs. Du kan också kontakta oss via Alltid öppet, appen e-tjänsterna på 1177.se eller per telefon. Var tydlig med att det är fatiguekursen du är intresserad av, så hamnar din fråga rätt. 

Föreläsningar våren 2024

Föreläsningarna ger dig information om hur du hushållar med din energi, användning av strategier, teknik, verktyg och ergonomi. Vi tar också upp hur du kan planera för att hitta en balanserad livsstil.

Datum och tider

6 februari klockan 16-17.30: fysisk föreläsning på plats, Solnavägen 1e

20 februari klockan 14-15: digital föreläsning i appen Alltid öppet

5 mars klockan 16-17.30: fysisk föreläsning på plats, Solnavägen 1e

12 mars klockan 14-15: digital föreläsning i appen Alltid öppet

14 maj klockan 16-17.30: fysisk föreläsning på plats, Solnavägen 1e

28 maj klockan 14-15: digital föreläsning i appen Alltid öppet

Föreläsare

Anna Engström och Åsa Lindberg, arbetsterapeuter vid Akademiskt specialistcentrum.

Kostnad

Som patient hos oss betalar du samma som för ett vanligt besök: 275 kronor. Kostnaden går på ditt högkostnadskort. För dig som har frikort är föreläsningen gratis.

Anmälan

Anmäl dig via Alltid öppet-appen. Logga in i appen och välj vårdenheten "Centrum för reumatologi" och därefter "Fatigue - sjukdomsrelaterad trötthet". Följ sedan instruktionerna i erbjudandet och välj vilken/vilka tematräffar du vill delta i. Bekräftelse får du via Alltid öppet.

Du kan också anmäla dig via telefon 08-123 676 50.

Välkommen med din anmälan!

Om du får förhinder

Kan du inte delta i den föreläsning du anmält dig till är det viktigt att du avanmäler dig senast 24 timmar innan föreläsningen börjar. Annars blir du debiterad 400 kronor, alltså samma som om du uteblir från ett inbokat besök. Frikort gäller inte då.

Du avanmäler dig via telefon 08-123 676 50.