Skriv ut den här sidan

För dig som patient

Reumatiska sjukdomar orsakar inflammation i olika delar av kroppen. Sjukdomar med inflammation i leder, rygg, muskel- och senfästen kallas artritsjukdomar.

Vi är en öppenvårdsmottagning som är specialiserade på artritsjukdomar, till exempel ledgångsreumatism, psoriasisartrit och ryggreumatiska sjukdomar.

Du som redan får behandling för din artrit är välkommen att vända dig till oss. Vi tar också emot dig som har gått igenom en utredning hos din läkare eller vårdcentral, vilken tyder på att du kan ha artritsjukdom. Hos oss får du då specialistbedömning av en reumatolog. 

Tidig bedömning och diagnostik

Vi vill ge dig som har misstänkt artrit möjlighet till tidig bedömning. Men också att du som redan har diagnosen artrit ska få vård och behandling utifrån dina behov. 

För att komma till oss behöver du remiss från läkare. Prata med din läkare om du har konstaterad eller misstänkt artritsjukdom, och är intresserad av att komma till oss.

Webbtjänster för kunskap och stöd

Tillsammans med patienter har vi utvecklat flera webbtjänster som du är välkommen att använda. 

Här finns vi

Besöksadress
Solnavägen 1E, plan 5
113 65 Stockholm

Du som kommer med färdtjänst eller taxi är välkommen att använda ingången på södra sidan av huset, adress Norrbackagatan 90.

Kollektivtrafik
Vi rekommenderar att du i första hand väljer kollektiva färdmedel när du ska till oss.

Buss nummer 3, 58, 67, 73, 77, 597 eller 697 till hållplats Torsplan.

Tunnelbanans gröna linje till Sankt Eriksplan, uppgång mot Torsgatan. Gå cirka 650 meter eller ta någon av bussarna ovan till Torsplan.

Pendeltåg till Stockholm Odenplan, uppgång Vanadisvägen. Gå cirka 600 meter.