Infusionsmottagning

På infusionsmottagningen får du som är patient hos oss läkemedel som din reumatologläkare har ordinerat i dropp/infusion.

Alla vi som arbetar med infusionerna har mycket goda kunskaper om och kan ge alla biologiska behandlingar som är godkända vid reumatiska artritsjukdomar. 

Du kan boka tid för infusion 

Vi tar emot bokade patienter måndag-fredag med bäst tillgänglighet tisdagar och torsdagar och vi finns på samma plan som Centrum för reumatologi. Det är flera patienter som får behandling samtidigt vilket innebär att du ibland kan få vänta en stund på din tur. Under tiden som droppet/infusionen ges sitter du i en skön fåtölj som du även kan halvligga i.

Du behöver inte hämta ut ditt läkemedel innan du kommer hit, det får du här hos oss.

Om du har en pågående infektion kan du inte få din behandling, då vill vi att du kontaktar mottagningen och bokar om din tid.

När du kommer för behandlingen får du därför frågor av sjuksköterskan om ditt hälsotillstånd som blir avgörande för om du kan få ditt dropp eller inte.

Vid längre behandlingar går det bra att ta med något att äta. Du har tillgång till kylskåp och mikrovågsugn. Vi bjuder på kaffe och te.