Smidigt och tryggt med rådgivning via app

Du som är patient hos Centrum för reumatologi kan nu få rådgivning via appen Alltid öppet. De patienter som har provat tjänsten tycker att det var både smidigt och kändes tryggt att få råd den vägen.

— Jag tycker det var lätt att hitta till rådgivningen i appen och jag fick också svar efter bara ett litet tag, säger Anna som är en av de patienter som provat att skicka frågor till sin vårdgivare hos Centrum för reumatologi via Alltid öppet. 

Anna har nyligen fått diagnosen ledgångsreumatism och kände sig orolig inför att börja behandlingen med för henne helt nya läkemedel. Liksom de flesta nydiagnostiserade patienter hade hon många frågor kring det.

Hon berättar att hon tycker det känns tryggt att vara inloggad med bank-id så att vårdgivaren inte kan ta fel på person. Det kändes också bra att den fråga hon hade skickades direkt till hennes vårdgivare.

— Det är jättesmidigt att man får en notifiering i telefonen när svaret kommer. Det känns också bra att kunna se svart på vitt vad jag själv har frågat och vad jag fick för svar. Jag kommer absolut att använda rådgivnings-tjänsten i Alltid öppet- appen igen om jag behöver det.

Så går det till

Du som är patient hos Centrum för reumatologi kan få rådgivning av din vårdgivare via appen Alltid öppet. Du kan också bifoga en bild om du vill. Så här gör du:

  1. Logga in i appen Alltid öppet
  2. Välj ”Chatta med din mottagning”
  3. Välj sedan ”Rådgivning på Centrum för reumatologi”

Här kan du läsa mer om Alltid öppet och hur du laddar ner appen 

Notering: Anna heter egentligen något annat.

Publicerad 2020-09-16