Europeiskt innovationspris till digitalt verktyg för unga reumatiker

Ett digitalt verktyg för att göra vården för unga reumatiker mer patientcentrerad vinner årets innovationspris när den europeiska läkemedelsorganisationen EFPIA delar ut ”Connecting Healthcare Award”.

Projektet Drömfångaren är ett samarbete mellan Unga Reumatiker, Pfizer, Gullers Grupp och ett antal aktörer inom svensk sjukvård, bland andra Centrum för reumatologi inom Akademiskt specialistcentrum.

— Vi är oerhört stolta över att ha fått vara med i det här viktiga projektet tillsammans med Unga Reumatiker. Det här bekräftar än en gång att forskning, utveckling och innovation inom vården behöver drivas tillsammans med patienterna, säger Sofia Ernestam, verksamhetschef för Akademiskt specialistcentrum.

EFPIA står för European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, och är den europeiska branschorganisationen för den forskande läkemedelsindustrin. De delar varje år ut pris till initiativ som förbättrar livet för patienter i Europa – ”Connecting Healthcare Awards”.

Idag 28 april presenteras pristagarna för 2021 och det svenska projektet ”Drömfångaren” vinner priset i kategorin innovation.

”Drömfångaren har en innovativ, samverkande och framtidsinriktad approach som imponerar. Detta skulle ha stor påverkan på att göra vården mer patientcentrerad” – EFPIA:s jurymedlem Anders Blanck, vd på Lif, branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige.

Publicerad 2021-04-28

Mer om priset

Du kan läsa mer om priset på EFPIA:s webbplats (på engelska).