Skriv ut den här sidan

Webbtjänster som kan ge kunskap och stöd

Du är välkommen att använda de här webbtjänsterna som vi har utvecklat tillsammans med patienter. 

Patientens egen provhantering - PEP

Patientens Egen Provhantering, PEP, är en tjänst där du själv skapar dina provtagningsremisser och kan följa svaren via 1177 Vårdguidens e-tjänster. 

Ont i lederna

Syftet med webbtjänsten är att ge dig som har fått ledbesvär en möjlighet att se om dina symtom stämmer in på någon form av reumatisk ledsjukdom.

Patientens egen registrering

Patientens egen registrering, PER, är en tjänst där du får svara på frågor om din hälsa inför ditt läkarbesök. Tillsammans med din läkare kan ni sedan göra en bedömning för fortsatt behandling.

Trappen

Med tjänsten Trappen kan du sätta personliga mål och registrera fysiska aktiviteter samt ge stöd och inspiration till andra deltagare.

Ont i ryggen

Syftet med webbtjänsten är att ge dig som har fått ont i ryggen en möjlighet att se om dina symtom stämmer in på någon form av reumatisk ledsjukdom.

Ny applikation för att se sambandet mellan levnadsvanor och sjukdomsaktivitet

Just nu provar vi en helt ny applikation, Elsa, som är framtagen för dig som vill försöka förstå och se hur din livsstil eventuellt påverkar just din sjukdomsaktivitet. I appen Elsa kan du logga dina levnadsvanor, bla fysisk aktivitet och kost, samt dina sjukdomssymtom. Dina registreringar analyseras och sammanställs och du får en bättre förståelse för sambanden mellan dessa. Elsa kommer tex kunna visa dig hur din livsstil och medicinering kan påverka din sjukdomsaktivitet, smärta och trötthet.

Elsa samskapas just nu av designers, utvecklare, forskare, vårdgivare och patienter, runt om i Sverige. Elsa är delvis finansierad av VINNOVA.

Om du använder appen och vill vara med i en intervju eller användartester, eller om du har några frågor, så kan du kontakta sofia@elsa.science.

Så här laddar du ned Elsa:
Sök på ’Elsa’ + ’reumatism’ i iPhones app store så hittar du henne. Eller gå in på följande sida https://elsa.science/ med din mobils webbläsare och använd direktlänken som finns på sidan.

OBS: Elsa finns bara för iPhone än så länge men vi hoppas att en version för Android ska komma ut under 2019.