Skriv ut den här sidan

Ledinjektionsmottagning

Vid tillfällig försämring i ett fåtal av dina leder som varat några dagar till veckor, kan du söka till vår ledinjektionsmottagning.

Om du ofta behöver få ledinjektioner bör du kontakta oss för boka ett läkarbesök, för att göra en bedömning av din sjukdom och genomgång av din läkemedelsbehandling.

Innan ditt besök

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt och kunna göra en korrekt bedömning vill vi att du:

  • har en konstaterad reumatisk ledsjukdom till exempel ledgångsreumatism eller psoriasisartrit
  • har regelbunden kontakt med reumatolog

Vi vill att du kontaktar oss per telefon om du har sår eller om du har blodförtunnande medicinering (såsom Waran, Eliquis, Fragmin) eftersom extra kontroll kan behövas. Vi ger inte injektioner i en protesled.

Under ditt besök

På mottagningen träffar du en läkare som gör en kort undersökning och bedömning av dina besvär. Efter läkarens bedömning ges kortisoninjektioner i aktuella leder. Besöket är på cirka 15 minuter.

Efter ditt besök

För att få bästa effekt av behandlingen undvik att belasta leden i minst ett dygn, till exempel bör du inte gå mycket om du har fått en injektion i knä- eller fotled.

Effekten kommer oftast inom ett dygn, och kvarstår en till flera månader. Låt förbandet sitta på i ett dygn och undvik att blöta ner det.

Boka tid

Du kan boka tid hos oss på två olika vis. Antingen bokar du via 1177 Vårdguidens e-tjänster (direkt länk), eller så ringer du till oss på 08-123 676 50 så återkommer vi till dig på avtalad tid.